Coldwind's Kennel

Coldwind's Kennel

SHR

HästSkapad av Maria ons, augusti 05, 2015 00:10:52
Då kan vi lägga denna helg till handlingarna. Jag och Mintus tillsammans med syster var i Skellefteå och tävla på SHR (Skellefteå Horse Race). I vanlig ordning så regnade det... i MASSOR! Precis när ni satte oss i vagnen och skulle värma för dressyren så öppnade himmelen och vi var genomblöta på några minuter trots regnkläder.

Foto, alla bilder: Mathilda Nilsson

Alla hinder på området omvandlades till vattenhinder! Det riktiga vattenhindret plockades bort då vattennivån blev alldeles för hög.

Det var riktigt tungt underlag men lilleman kämpade väl.
Vi höjde vårt personbästa och fick 55 straff = 105 poäng i dressyren. Mintus skötte sitt mkt bra, var bara jag som "rattade" dåligt. Måste bli bättre på att vara noga med vägarna.

På precisionen som startade direkt efter dressyren kändes han riktigt pigg och på. Sen när jag fick tiden så syntes det smiley Tyvärr så rev vi en boll, hur vi lyckades vet jag inte! En enkel passage som vi helt enkelt kom för nära.

På söndagen var det hinderkörningen, det regnade fortfarande och det var väldigt tungt underlag. Valde att byta vagn, tog giggen för att det skulle bli lättare för honom.
Hinderna flöt på, hinder 2 gick kanon, vilken känsla! Vi bara flöt igenom det och fort gick det smiley Fick även pris för snabbast tid i det hindret!
I hinder 2

I hinder 5 gick det sämre, missbedömde avståndet och trodde att vi skulle kunna vända tvärare men det blev stopp. Det kostade oss mycket tid... Lärdom av det, bättre vägar!!
Sen i hinder 6 var det tungt! Mycket vatten och vagnen sögs fast i backen. Ingen kanontid men han kämpade på.


När vi kört klart var Mintus knappt varm, pigg och skulle lätt kunna ta allt igen. Känns bra att han är i den formen nu.

Totalt slutade vi 2:a i vår klass. Vi höll på att hamna sist eller näst sist när de reviderade prislistan och jag har fått 20 straff i sista hindret för att jag kört fel och rättat. Lugn som jag är, eller så INTE så stormade jag in i sekretariatet och ifråga sätter bedömningen. Domaren tillkallas och säger att varit en felkörning som är rättad.
Jag var helt bombsäker på att jag inte kört fel så stod på mig och det blev videokoll. Tog lång tid men efter ca 35-40 min kommer domaren och säger att jag helt rätt. Jag har kört precis som jag sa. I det läget kändes det riktigt skönt att ha stått på sig! Kunde ju lika gärna ha kört fel!

Är nöjd med helgen och känner att mina teorier stämmer med vad vi ska träna så vi fortsätter så smiley

Har valt att stryka den sista fullständiga tävlingen för i år av olika anledningar. Känns trist men ser till alla fakta.

Blir en dressyr och precisiontäving i september som avslut för detta år.


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.