Coldwind's Kennel

Coldwind's Kennel

Villvattnet

HästSkapad av Maria lör, augusti 01, 2015 22:13:48
Lite sent men lite rapport från maratontävlingen i Villvattnet 10-12 juli smiley

Har turen att bo nära tre fullständiga maratontävlingar, det vill säga en tävling som innefattar dressyr, precision och maraton. Detta även kallat sportkörning.
Detta är en ganska ny gren för mig att tävla i, det är mitt första år som både jag och Mintus tävlar i det. Mintus har fyllt 4 år i år vilket är den lägsta ålder som de får tävla.

Då Mintus inte är så stor att jag kan rida honom så kan jag köra honom och han får jobba ordentligt. Halkade in på körning helt oväntat MEN vad kul det är! Så de andra kullarna ska också snart vara i vagn!

När Villvattskampen genomfördes under tre dagar, ett moment kördes varje dag och 2 av 3 dagar regnade det nått kopiöst!
När vi körde dressyren så stormade det samt regnade i sidled, var svårt att ens se framåt!
Mintus gjorde ändå sitt bästa, mycket miljöstörning som i efterhand stärkt honom men i dåvarande stund var jobbigt. Vi körde på helt godkänt resultat.

Lördagen var det maraton, trodde att vi skulle ha turen att klara oss från regnet, men ICKET!I spöregn fick vi oss runt i hinderna, inte nån bra tid men inga felkörningar.

På söndagen var det uppehåll så körde vi så det ryckte i precisionen vilket slutade med att vi var felfria och vann, kändes mycket bra. Iaf en rosett med oss hem.

Sammanfattningsvis var det en bra miljöträning för lilleman och även om det inte blev några toppresultat så fick vi mycket vinning av tävlingen för de mål jag har för honom i år.