Coldwind's Kennel

Coldwind's Kennel

Tävlingsåret 2015 till handlingarna

HästSkapad av Maria tis, september 22, 2015 14:33:49
Då var tävlingsåret 2015 i körning till enda för oss här i norr.
I startade vår sista tävling i söndags på MRF, Flarken.

Mintus var anmäld till LA, hans första. Var endast dressyr och precision för dagen.
Precisionen har först ut och och tyvärr blev det missberäknat med tid och vi fick ca 5 min uppvärmning. Hann INTE värma honom som jag ville och kände mig riktigt taskig när jag sa åt honom att ge järnet. Snäll som han är så självklart gjorde han det och han gjorde en jättefin runda! Tyvärr hade vi en boll ner på 2:a porten men med de förutsättningarna så var jag jättenöjd med hans insats. Lydigt och stadigt gick han genom portarna.

I dressyren var jag mer förutseende och vi fick en alldeles lämplig uppvärmning. Vi hade start nr 3 och jag hade ingen aning hur det gick för de andra ekipagen. Vi körde in och gjorde det bästa vi kunde och han var lite loj i skritten. Men i övrigt tyckte jag han gjorde en riktigt bra insats, jag kom lite fel på nått ställe i vägarna men inte allt för farligt.

När vi körde ut från ridhuset kändes det bra, jag var riktigt nöjd med hans insats, lillhjärtat smiley

Efter en stund fick jag veta att vi vann dressyren på 100 p smiley Extremt nöjd då det var första LA!!

Finaste killen <3

Nu ska han få vila i två dagar men sen fortsätter träningen inför nästa år. Tävlingsmänniska som man är så siktar man högt men också träna därefter. Om ca 2 veckor kommer Susanne Ankermark upp från Skåne och vi fortsätter vår träning för henne under vinterhalvåret smiley

SHR

HästSkapad av Maria ons, augusti 05, 2015 00:10:52
Då kan vi lägga denna helg till handlingarna. Jag och Mintus tillsammans med syster var i Skellefteå och tävla på SHR (Skellefteå Horse Race). I vanlig ordning så regnade det... i MASSOR! Precis när ni satte oss i vagnen och skulle värma för dressyren så öppnade himmelen och vi var genomblöta på några minuter trots regnkläder.

Foto, alla bilder: Mathilda Nilsson

Alla hinder på området omvandlades till vattenhinder! Det riktiga vattenhindret plockades bort då vattennivån blev alldeles för hög.

Det var riktigt tungt underlag men lilleman kämpade väl.
Vi höjde vårt personbästa och fick 55 straff = 105 poäng i dressyren. Mintus skötte sitt mkt bra, var bara jag som "rattade" dåligt. Måste bli bättre på att vara noga med vägarna.

På precisionen som startade direkt efter dressyren kändes han riktigt pigg och på. Sen när jag fick tiden så syntes det smiley Tyvärr så rev vi en boll, hur vi lyckades vet jag inte! En enkel passage som vi helt enkelt kom för nära.

På söndagen var det hinderkörningen, det regnade fortfarande och det var väldigt tungt underlag. Valde att byta vagn, tog giggen för att det skulle bli lättare för honom.
Hinderna flöt på, hinder 2 gick kanon, vilken känsla! Vi bara flöt igenom det och fort gick det smiley Fick även pris för snabbast tid i det hindret!
I hinder 2

I hinder 5 gick det sämre, missbedömde avståndet och trodde att vi skulle kunna vända tvärare men det blev stopp. Det kostade oss mycket tid... Lärdom av det, bättre vägar!!
Sen i hinder 6 var det tungt! Mycket vatten och vagnen sögs fast i backen. Ingen kanontid men han kämpade på.


När vi kört klart var Mintus knappt varm, pigg och skulle lätt kunna ta allt igen. Känns bra att han är i den formen nu.

Totalt slutade vi 2:a i vår klass. Vi höll på att hamna sist eller näst sist när de reviderade prislistan och jag har fått 20 straff i sista hindret för att jag kört fel och rättat. Lugn som jag är, eller så INTE så stormade jag in i sekretariatet och ifråga sätter bedömningen. Domaren tillkallas och säger att varit en felkörning som är rättad.
Jag var helt bombsäker på att jag inte kört fel så stod på mig och det blev videokoll. Tog lång tid men efter ca 35-40 min kommer domaren och säger att jag helt rätt. Jag har kört precis som jag sa. I det läget kändes det riktigt skönt att ha stått på sig! Kunde ju lika gärna ha kört fel!

Är nöjd med helgen och känner att mina teorier stämmer med vad vi ska träna så vi fortsätter så smiley

Har valt att stryka den sista fullständiga tävlingen för i år av olika anledningar. Känns trist men ser till alla fakta.

Blir en dressyr och precisiontäving i september som avslut för detta år.

Villvattnet

HästSkapad av Maria lör, augusti 01, 2015 22:13:48
Lite sent men lite rapport från maratontävlingen i Villvattnet 10-12 juli smiley

Har turen att bo nära tre fullständiga maratontävlingar, det vill säga en tävling som innefattar dressyr, precision och maraton. Detta även kallat sportkörning.
Detta är en ganska ny gren för mig att tävla i, det är mitt första år som både jag och Mintus tävlar i det. Mintus har fyllt 4 år i år vilket är den lägsta ålder som de får tävla.

Då Mintus inte är så stor att jag kan rida honom så kan jag köra honom och han får jobba ordentligt. Halkade in på körning helt oväntat MEN vad kul det är! Så de andra kullarna ska också snart vara i vagn!

När Villvattskampen genomfördes under tre dagar, ett moment kördes varje dag och 2 av 3 dagar regnade det nått kopiöst!
När vi körde dressyren så stormade det samt regnade i sidled, var svårt att ens se framåt!
Mintus gjorde ändå sitt bästa, mycket miljöstörning som i efterhand stärkt honom men i dåvarande stund var jobbigt. Vi körde på helt godkänt resultat.

Lördagen var det maraton, trodde att vi skulle ha turen att klara oss från regnet, men ICKET!I spöregn fick vi oss runt i hinderna, inte nån bra tid men inga felkörningar.

På söndagen var det uppehåll så körde vi så det ryckte i precisionen vilket slutade med att vi var felfria och vann, kändes mycket bra. Iaf en rosett med oss hem.

Sammanfattningsvis var det en bra miljöträning för lilleman och även om det inte blev några toppresultat så fick vi mycket vinning av tävlingen för de mål jag har för honom i år.