Coldwind's Kennel

Coldwind's Kennel

Vi lever :)

AllmäntSkapad av Maria fre, december 18, 2015 10:13:03
Oj, här var det inte uppdaterat på ett bra tag!! smiley

Dagarna går allt för fort och alltid har vi nått i görningen men när jag tänker tillbaka, vad har vi gjort?! Jo, vi har gjort en del smiley

Det närmar sig jul och jag är i stort sett klar med alla julklappar, har kvar en till Erik som jag inte alls vet vad jag ska köpa...

Helgen som var så var vi i Stockholm och på Hundmässan 2015. Träffade mycket trevligt folk, som vanligt! men vi fick inga bra resultat med oss hem... Tyvärr men så är det!

Har fått en del frågor kring valpar under våren, kan säga i dagsläget att jag inte är klar i min planering. Så fort jag är klar så kommer jag att lägga ut det här.

Andra roliga nyheter är att Leia och Freja varit iväg och blivit hälsokollade, båda UA på knän och ögon, tack snälla ni för att ni kollade.

Önskar er alla en God Jul & ett Gott Nytt År!

Förkyld!! Som alla andra!

AllmäntSkapad av Maria ons, oktober 07, 2015 09:42:20
I skrivande stund har jag vara förkyld i 1,5 v, då menar jag dyngförkyld! SÅÅÅ less! Har jobbat men skulle med facit i handen tagit några sjukdagar så kanske det skulle vilja lätta.

Hade kennelkonsulten på besök i måndags, första gången sedan jag fick mitt kennelnamn 2004. Visste inte vad jag skulle förvänta mig men det gick kanonfint och fick mycket beröm smiley

I helgen är det Sundsvall, hade tänkt åka men kommer att bli så att jag stannar hemma. Det har varit rätt mycket på sistone så känner att jag behöver en helg för att bara få vara!
Tror jag har ca 5 hund anmälda och de kommer att göra ett kanonjobb... som vanligt smiley

Fredag

AllmäntSkapad av Maria fre, september 25, 2015 08:08:51
Fredag, regn och rusk! Känns ändå bra att det är fredag och det blir förhoppningsvis en lugn helg.

Inte har jag hunnit allt som jag velat i veckan, har varit så mycket möten varje kväll...
Hästarna har fått en hela veckas vila! Stackarna, bara fått äta och vara. I morgon alt ikväll så ska de igång igen.

Sitter för fullt med papper för bygglov, ny ska stallbygget igång och efter en massa turer med kommunen och olika besked så måste vi söka bygglov.
Snart har vi alla papper klara, Erik ska dubbelkolla några saker till.

I onsdags var Anki och fotade hennes hundar hos mig, 5 levnadsglada Phaléner och en Papillon smiley Alltid lika kul! Dock lyckades vi inte med att få alla 5 på samma bild smiley

Lilla Russin
Tävlingsåret 2015 till handlingarna

HästSkapad av Maria tis, september 22, 2015 14:33:49
Då var tävlingsåret 2015 i körning till enda för oss här i norr.
I startade vår sista tävling i söndags på MRF, Flarken.

Mintus var anmäld till LA, hans första. Var endast dressyr och precision för dagen.
Precisionen har först ut och och tyvärr blev det missberäknat med tid och vi fick ca 5 min uppvärmning. Hann INTE värma honom som jag ville och kände mig riktigt taskig när jag sa åt honom att ge järnet. Snäll som han är så självklart gjorde han det och han gjorde en jättefin runda! Tyvärr hade vi en boll ner på 2:a porten men med de förutsättningarna så var jag jättenöjd med hans insats. Lydigt och stadigt gick han genom portarna.

I dressyren var jag mer förutseende och vi fick en alldeles lämplig uppvärmning. Vi hade start nr 3 och jag hade ingen aning hur det gick för de andra ekipagen. Vi körde in och gjorde det bästa vi kunde och han var lite loj i skritten. Men i övrigt tyckte jag han gjorde en riktigt bra insats, jag kom lite fel på nått ställe i vägarna men inte allt för farligt.

När vi körde ut från ridhuset kändes det bra, jag var riktigt nöjd med hans insats, lillhjärtat smiley

Efter en stund fick jag veta att vi vann dressyren på 100 p smiley Extremt nöjd då det var första LA!!

Finaste killen <3

Nu ska han få vila i två dagar men sen fortsätter träningen inför nästa år. Tävlingsmänniska som man är så siktar man högt men också träna därefter. Om ca 2 veckor kommer Susanne Ankermark upp från Skåne och vi fortsätter vår träning för henne under vinterhalvåret smiley

Europavinnare 2015

ResultatSkapad av Maria fre, september 11, 2015 13:06:39
Förra helgen hägrade Europavinnare i Lilletröm, Norge. Tillsammans med Rene och Sören styrde vi kosan söderöver och många timmar senare var vi framme.

Lilla Majken fick följa med och visades på specialen och blev tilldelad Hp, hon skötte sig jättefin <3
Till specialen var även Freke och Tore anmälda och båda fick excellent och skötte sig på bästa sätt.
Smaken är ju som baken och domaren för dagen gillade rött och då är det svårt att komma med svart smiley

På lördagen var det Europavinnare -15, anmälda hundar var Tore, Freke, Leia, Herman och Elmer.
Majken var för liten för att delta denna dag, bebisarna var tvungen att vara 6 mån, hon var bara 5 mån.

Då bedömningen gick rätt fort så blev det lite hektiskt när hanarna skulle visas. Alla hundar fick excellent och alla skötte sig kanonfint.
Många hundar fick vg och i topp var det endast kuperade hundar.

Elmer (C. Cezar Chegall) vann veteranklassen och fick titeln Europa Veteran Winner -15 smiley Vår fina gamling! Den hunden ligger mig så varmt om hjärtat smiley

Tore (C. Keeps Knockout) lyckades bra och placerade sig som nr 4 i öppenklassen.

Enda tiken vi hade med oss var Leia, hon fick excellent och när det skulle plockas ut till placering ville hon inte sköta sig (läs - gladast i hela världen och skulle leka med allt och alla!!) Har aldrig varit så kokandes! Hon var lyckligt ovetandes att domaren stod lääänge och tittade på henne och som väntade på att hon skulle skärpa till sig, tyvärr plockade han då en annan tik... Så kan det också gå! Morr, mer träning!


Endast kuperade hundar i bästa hane förutom Elmer.

I samband med det så passade Mats och Eva på att ögonlysa Freke (C. Just Jackpot) och han var även denna gång fri på ögonen smiley Tack för att ni kollade honom igen!

Här näst är Sundsvall, 37 st hundar är anmälda totalt och tror att vi har ca 5 hundar anmälda.

I tävlingsväg för hästarna så är det Mintus som ska avsluta sin första tävlingssäsong. Vi har en dressyr och precisionstävling kvar på hemmaplan och allt känns bra ännu så länge. Var iväg och tränade honom i ridhuset i onsdags och han gick kanonbra! smiley

Snart är det helg och det kommer en massa trevliga folk till oss och vi hoppas att det ska bli lika trevligt som det brukar bli smiley

Trevlig helg på er!

Inlägg?!

AllmäntSkapad av Maria fre, augusti 28, 2015 11:58:54
Kan vara dags för ett inlägg!!

Nu känns det som att sommaren har passerat och hösten är här!
Under förra veckan hade vi underbart väder när i norr och det har varit supervarmt.

Ordning är återställd, förra året var vi inte till Gotland. Då vi och barnen saknade det men år åkte vi dit igen smiley
Vi hade kanonväder under hela vistelsen och det blev en riktig semester!


Tack till alla ni som hjälpt oss med djuren och huset, ni är guld värda! smiley

Nu är man tillbaka till vardagen och förhoppningsvis så sker det lite roliga saker i höst.

Just nu ska vi försöka få klart det vi påbörjat hemma och sen kommer ganska mycket fokus ligga på hästarna och lilla Majken i höst.


SHR

HästSkapad av Maria ons, augusti 05, 2015 00:10:52
Då kan vi lägga denna helg till handlingarna. Jag och Mintus tillsammans med syster var i Skellefteå och tävla på SHR (Skellefteå Horse Race). I vanlig ordning så regnade det... i MASSOR! Precis när ni satte oss i vagnen och skulle värma för dressyren så öppnade himmelen och vi var genomblöta på några minuter trots regnkläder.

Foto, alla bilder: Mathilda Nilsson

Alla hinder på området omvandlades till vattenhinder! Det riktiga vattenhindret plockades bort då vattennivån blev alldeles för hög.

Det var riktigt tungt underlag men lilleman kämpade väl.
Vi höjde vårt personbästa och fick 55 straff = 105 poäng i dressyren. Mintus skötte sitt mkt bra, var bara jag som "rattade" dåligt. Måste bli bättre på att vara noga med vägarna.

På precisionen som startade direkt efter dressyren kändes han riktigt pigg och på. Sen när jag fick tiden så syntes det smiley Tyvärr så rev vi en boll, hur vi lyckades vet jag inte! En enkel passage som vi helt enkelt kom för nära.

På söndagen var det hinderkörningen, det regnade fortfarande och det var väldigt tungt underlag. Valde att byta vagn, tog giggen för att det skulle bli lättare för honom.
Hinderna flöt på, hinder 2 gick kanon, vilken känsla! Vi bara flöt igenom det och fort gick det smiley Fick även pris för snabbast tid i det hindret!
I hinder 2

I hinder 5 gick det sämre, missbedömde avståndet och trodde att vi skulle kunna vända tvärare men det blev stopp. Det kostade oss mycket tid... Lärdom av det, bättre vägar!!
Sen i hinder 6 var det tungt! Mycket vatten och vagnen sögs fast i backen. Ingen kanontid men han kämpade på.


När vi kört klart var Mintus knappt varm, pigg och skulle lätt kunna ta allt igen. Känns bra att han är i den formen nu.

Totalt slutade vi 2:a i vår klass. Vi höll på att hamna sist eller näst sist när de reviderade prislistan och jag har fått 20 straff i sista hindret för att jag kört fel och rättat. Lugn som jag är, eller så INTE så stormade jag in i sekretariatet och ifråga sätter bedömningen. Domaren tillkallas och säger att varit en felkörning som är rättad.
Jag var helt bombsäker på att jag inte kört fel så stod på mig och det blev videokoll. Tog lång tid men efter ca 35-40 min kommer domaren och säger att jag helt rätt. Jag har kört precis som jag sa. I det läget kändes det riktigt skönt att ha stått på sig! Kunde ju lika gärna ha kört fel!

Är nöjd med helgen och känner att mina teorier stämmer med vad vi ska träna så vi fortsätter så smiley

Har valt att stryka den sista fullständiga tävlingen för i år av olika anledningar. Känns trist men ser till alla fakta.

Blir en dressyr och precisiontäving i september som avslut för detta år.

Arrak

HundSkapad av Maria lör, augusti 01, 2015 22:26:36
Här kommer en bild på Coldwind's Noble Nightwish - Arrak, snart 4 mån smiley
Han ser riktigt fin ut ser med spänning hur han och hans bror kommer att utvecklas smiley


Nästa »